Telefoonnummer

+ 31 6 33893725

E-mail

info@thumbsandneedles.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9AM-7PM

Shiatsu, wat is het?

Shiatsu is een manuele therapie die begin 1900 in Japan is ontwikkeld en is gebaseerd op oude Chinese medische teksten zoals Nei Jing en Su wen. Tijdens de shiatsu-behandeling werkt de therapeut met het ‘probleem’ via het meridiaan netwerk. Therapeuten zorgen voor de vrije doorstroming van levensenergie (ki) in het lichaam door druk uit te oefenen op de meridianen en acupunctuurpunten met de duim, handpalmen, ellebogen etc. en door zachte mobilisaties en strekkingen te gebruiken. Shiatsu wordt gegeven op een futonmat op de grond en tijdens de behandeling wordt geadviseerd losse en comfortabele kleding te dragen.

Wat is het doel van Shiatsu?

Shiatsu stimuleert vitaliteit, ondersteunt de gezondheid en draagt bij aan het geestelijk welbevinden. Het is een fijne manier van zorg voor jezelf. Daarbij is gezondheid meer dan de afwezigheid van ziekte. Dit biedt een ruimere kijk op gezondheid en de oorzaak van ziekte.

Wat is het resultaat van Shiatsu?

Shiatsu behandeling geeft een gevoel van ruimte en diepe ontspanning in je lichaam en geest. Pijnklachten verminderen of verdwijnen en bewegen gaat beter.

Behandeling

Shiatsu therapie duurt rond 1 uur per sessie. Op de eerste afspraak neem ik uitgebreide intake af zodat de gezondheidskalchten goed in beeld zijn en duidelijk is waar een onbalans zich in het leven is.

Meer informatie over Iokai Shiatsu : https://iokai-shiatsu.org