Telefoonnummer

+ 31 6 33893725

E-mail

info@thumbsandneedles.nl

Openingstijden

Ma-vr: 9AM-7PM

Japanse acupunctuur, wat is het?

Acupunctuur in Japan is aangepast aan de behoeften van de moderne mens. Bij de behandeling passen we mildere naaldtechnieken toe met dunnere naalden en een minder diepe inbrengmethode, evenals moxabustie en cupping. Het zijn zeer zachte, pijnloze en effectieve therapeutische methoden. Onze specialisatie is in Toyohari Meridian Therapy en Manaka’s Yin-Yang Channel Balancing Therapy. Het kan worden gebruikt om het natuurlijke genezende vermogen van personen te versterken, te helpen bij het herstel of als een preventieve maatregel om de gezondheid van een persoon te helpen beschermen.

TOYOHARI

Toyohari is een meridiaantherapie, die is ontwikkeld vorige eeuw door blinde acupuncturisten uit andere stijlvormen. Door hun sterke sensitiviteit hebben zij oppervlakkige en subtiele technieken ontwikkeld. De naalden gaan niet of minimaal door de huid en hierdoor is de behandeling pijnloos.

De nadruk bij Toyohari ligt op het voelen. Ze zeggen: “Diagnose stellen is behandelen”. Naast het voelen van de buik en de meridianen wordt de diagnose ook gesteld door het voelen van de pols. Meridianen sturen verschillende systemen in het lichaam aan. Het herstel van de balans in de meridianen zorgt ervoor dat de systemen weer op de juiste manier worden beïnvloed en hierdoor zal het lichaam zich kunnen herstellen. Dit heeft tevens een ontspannende werking.

DR. MANAKA’S YIN YANG BALANCING SYSTEM 

Deze stijlvorm is ontwikkeld door dr. Yoshio Manaka (1911-1989). Opgeleid als reguliere westerse arts kwam hij er in de oorlog achter dat hij de genezing van brandwonden kon versnellen door gebruik te maken van folie en draden met een diode. Het bleek dat als hij deze zogenaamde “ion-pumping cords” verbond met specifieke acupunctuurpunten hij zelfs nog betere resultaten verkreeg.

Vanuit hier heeft hij zijn systeem verder ontwikkeld. Voor het stellen van een diagnose wordt gebruik gemaakt van de hara- ofwel buikdiagnose. In de buik wordt gevoeld naar pijnlijke of harde plekken. Naar aanleiding van wat wordt gevonden in de buik wordt er een keuze gemaakt voor bepaalde acupunctuurpunten. Hier worden dunne naaldjes oppervlakkig ingebracht en verbonden met de zogenaamde “ion-pumping cords”. Deze koorden versterken de werking van de naalden.

De harde/pijnlijke plekken in de “hara” moeten tijdens de behandeling veranderen en minder gevoelig en hard worden. Naast de voorkant wordt ook de rug behandeld. Dit is de basis. Daarnaast kunnen nog bepaalde spieroefeningen worden gegeven en eventueel nog wat kleine naaldjes in het oor worden gezet.

Meer informatie over Japanse acupunctuur: https://www.toyohari.nl